Iran: Sparking av Tillerson betyr at USA vil bryte atomavtalen

Secretary of State Rex Tillerson leaves after speaking at the State Department in Washington, Tuesday, March 13, 2018. President Donald Trump fired Secretary of State Rex Tillerson and said he would nominate CIA Director Mike Pompeo to replace him, in a major staff reshuffle just as Trump dives into high-stakes talks with North Korea. (AP Photo/Andrew Harnik) Andrew Harnik
Politikk

Iran er overbevist om at fjerningen av Rex Tillerson som utenriksminister betyr at USA vil trekke seg fra atomavtalen.– USA er fast bestemt på å trekke seg fra avtalen mellom Iran og vestlige land, og endringen i utenriksdepartementet ble gjort med dette for øyet. Det var i hvert fall en av grunnene, sier Abbas Araghchi til det statlige nyhetsbyrået ISNA.President Donald Trump kunngjorde tirsdag at Tillerson blir erstattet av CIA-sjef Mike Pompeo, som ventelig vil følge en hardere linje overfor Iran.Trump selv har ved flere anledninger hamret løs på atomavtalen som han synes er noe av det verste USA er gått med på. I henhold til avtalen går Iran med å stanse sitt atomprogram mot at de internasjonale sanksjonene blir myket opp.

rex tillerson
Nyheter
Politikk