KjøpLogg inn

Kim møtte Xi i Kina

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa Kina var et selvsagt førstevalg over land diktatoren møter, etter å ha tilbrakt tre dager i Beijing.

Publisert 28. mars 2018 kl. 06.18
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 06.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
In this photo provided Wednesday, March 28, 2018, by China's Xinhua News Agency, North Korean leader Kim Jong Un, left, and Chinese President Xi Jinping shake hands in Beijing, China. The Chinese government confirmed Wednesday that North Korea's reclusive leader Kim went to Beijing and met with Chinese President Xi in his first known trip to a foreign country since he took power in 2011. The official Xinhua News Agency said Kim made an unofficial visit to China from Sunday to Wednesday.(Ju Peng/Xinhua via AP) Ju Peng

Den nordkoreanske diktatoren dro til Kina på et «uoffisielt besøk» fra søndag til onsdag denne uken. Det er hans første utenlandstur siden han tok over som det lukkede regimets leder i 2011.Under besøket deltok Kim og hans kone Ri Sol-ju på en bankett arrangert av Kinas president Xi Jinping for å ønske dem velkommen, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.Videre inviterte Kim Xi til å komme til Nord-Korea, noe Xi takket ja til, ifølge det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea, KCNA.Gode samtaler– Jeg har hatt en vellykket samtale med generalsekretær Xi Jinping om hvordan utvikle forholdet mellom de to partene og de to landene, hver vår nasjonale situasjon, opprettholdelse av fred og stabilitet på den koreanske halvøya og andre temaer, sa Kim på banketten.KCNA melder at Kim så det som «sin høyeste plikt» å besøke Kina først.– Det er ikke tvil om at mitt første utenlandsbesøk går til den kinesiske hovedstaden. Det er min høyeste plikt som en som verdsetter og viderefører forholdet (mellom de to landene) gjennom generasjoner, sa diktatoren.