Kritikken mot Trump hagler

USAs president Donald Trumps beslutning om å innføre tollsatser på stål og aluminium vekker kraftige reaksjoner både i egne rekker og internasjonalt.

Speaker of the House Paul Ryan, R-Wis., joined from left by, Rep. Cathy McMorris Rodgers, R-Wash., and House Majority Whip Steve Scalise, R-La., meets with reporters following a closed-door Republican strategy session on Capitol Hill as they face how to deal with President Donald Trump's impending trade tariffs, in Washington, Tuesday, March 6, 2018. President Donald Trump isn't budging on his international tariff stance so far despite remarkably public pleadings from Speaker Ryan and other Republican allies to back off his threat and avoid a possible trade war. (AP Photo/J. Scott Applewhite) J. Scott Applewhite
Politikk

– Jeg er uenig med avgjørelsen hans og frykter utilsiktede konsekvenser. Men jeg er glad presidenten har lyttet til mine og andres bekymringer og har inkludert unntak for noen amerikanske allierte. Men det burde vært flere, sier Paul Ryan, Republikanernes leder i Representantenes hus.Både Kina og EU har truet med å slå hardt tilbake. Sistnevnte har lagt fram en lang liste over amerikanske varer som kan bli ilagt toll i Europa som følge av beslutningen. Listen inneholder blant annet motorsykler, yachter, T-skjorter, jeans, sminke, sigaretter, appelsinjus, tranebær, bourbon og peanøttsmør.– EU er en nært alliert av USA og vi mener fortsatt at det bør gjøre unntak for EU. Jeg vil forsøke å få en avklaring på situasjonen de neste dagene, skriver EUs handelskommissær Cecilia Malmström på Twitter.– Det finnes kun tapere i en handelskrig, tvitret Frankrikes finansminister Bruno Le Maire.(©NTB)

donald trump
usa
Nyheter
Politikk