Kronen kan få seg en støkk hvis Erna går

Men DNB Markets tror effekten blir kortvarig.

I morgen skal Stortinget behandle partiet Rødts mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug.DNB Markets mener at et evt. regjeringsskifte vil være negativt for kronen på kort sikt, men også at følgene for den norske finanspolitikken fremover vil være minimale.- Den politiske usikkerheten vil stige. Men vi vil argumentere for at effekten vil bli beskjeden og midlertidig. Når det kommer til fundamentale faktorer som er essensielle for kronen og norske renter, spiller regjeringens farge en mindre rolle i Norge, skriver hun i en oppdatering.Haugland påpeker at tendensen er en bred konsensus om hva som er den rette størrelsen på finanspolitisk stimuli hvert år.- Uenigheten om økonomisk vekst har vært ikke-eksisterende i tidligere perioder med blå versus rød regjeringer, og vi ser ingen grunn til hvorfor dette skal endre seg nå, avslutter hun.