– Begrunnelsen Listhaug gir for å gå av, viser hvorfor mistillit var nødvendig. Med sin harde ordbruk bekrefter hun selv at det var en tom unnskyldning hun ga i Stortinget, sier Lysbakken.Ifølge SV-lederen handler ikke denne saken om Listhaugs ytringsfrihet.– Hun er et maktmenneske, ikke et offer. Hun er fri til å si hva hun vil, men når hun legitimerer ytterliggående konspirasjonsteorier, må hun få motstand, sier Lysbakken.Stortingsrepresentant Per Espen Stoknes i Miljøpartiet De Grønne (MDG) mener Frp er gode til å spille offerrollen.– Det er på tide at vi setter en klar strek i sanden og sier at 'hit, men ikke lenger', sier Stoknes til NTB.MDG var blant partiene som støttet mistillitsforslaget mot Listhaug.– Hun karakteriserer motstanderne som idioter, en barnehage og kaller det en heksejakt hvor hun er et stakkars offer. Det er en rolle som Frp har reindyrket i mange år, så det kommer ikke som noen overraskelse, sier Stoknes.Stoknes legger til at han nå håper Listhaug blir erstattet med en justisminister fra Venstre.(©NTB)