KjøpLogg inn

Nord- og Sør-Korea har innledet høynivåsamtaler

De to koreanske nabolandene har startet høynivåsamtaler i den demilitariserte sonen, i forkant av et møte mellom landenes to statslederne i april.

Publisert 29. mars 2018 kl. 07.56
Oppdatert 29. mars 2018 klokken 07.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
South Korean Unification Minister Cho Myoung-gyon, left, poses with North Korean delegation head Ri Son Gwon for photographers before their meeting at the northern side of the Panmunjom, North Korea, Thursday, March 29, 2018. High-level officials from North and South Korea began talks at a border village Thursday to prepare for an April summit between their leaders amid a global diplomatic push to resolve the standoff over the North's nuclear program. (Korea Pool via AP)

De sørkoreanske delegatene ledet av gjenforeningsminister Cho Myoung-gyon ankom torsdag grensebyen Panmunjom. De nordkoreanske delegatene ledes av Ri Son-gwon, som leder et statlig organ i det lukkede landet med ansvar for saker som angår begge land.Samtalene er ventet å være innledende forhandlinger før et toppmøte mellom nord og sør i slutten av april med leder Kim Jong-un og president Moon Jae-In.Denne uken reiste Kim på et uoffisielt besøk til Kina. I etterkant av denne turen har flere land stilt seg positive til utviklingen de nå ser fra det lukkede regimet. Land som USA, Russland og Japan åpner nå for arrangere toppmøter landene og lederne imellom. USAs president Trump skal etter planen møte Kim i mai, men verken tid eller sted er offisielt bekreftet.Håpet for de kommende toppmøtene er at den langvarige konflikten om det nordkoreanske atomvåpenprogrammet endelig kan få en løsning etter et år der situasjonen er blitt stadig mer anspent.Under Kina-besøket denne uken skal Kim ha bekreftet at landet er innstilt på å innfri kravet om atomnedrustning.(©NTB)