Putin: Vi har avslørt over 400 spioner

Russian President Vladimir Putin steps off a plane upon arrival for the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. After weeks of anticipation, President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin will meet at an international summit in Germany. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) Alexander Zemlianichenko

Over 400 spioner ble avslørt i Russland i fjor, opplyser president Vladimir Putin. Nordmannen Frode Berg er blant dem som er siktet for spionasje i landet.

– De jobber iherdig med Russland, med de mest moderne metoder, spionmidler og tekniske spionverktøy, sa Putin under en tale til ansatte i den russiske sikkerhetstjenesten FSB mandag.– Bare i fjor ble 72 etterretningstjenestemenn og 397 utenlandske agenter i spiontjeneste stanset, opplyste han.Den 67 år gamle nordmannen Frode Berg er blant dem Russland hevder å ha avslørt. Den pensjonerte grensevakten ble pågrepet av FSB i Moskva 5. desember, med 3.000 euro i kontanter som han på vegne av ikke navngitte nordmenn skulle gi til en hittil ukjent person i Russland.FSB hevder pengene var betaling til en agent og har siktet Berg for spionasje. Nordmannen, som sitter i varetekt i Russland, avviser anklagen og hevder å ha blitt lokket i en felle.Russland hevder USA vil forsøke å påvirke presidentvalget senere i år, men har ikke lagt fram bevis for dette. USA gransker på sin side påstander om Russlands innblanding i fjorårets amerikanske presidentvalg.(©NTB)