KjøpLogg inn

Russland positive til møtet mellom Nord-Korea og Kina

Publisert 28. mars 2018 kl. 12.17
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 12.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
Russian President Vladimir Putin attends a meeting with local officials after visiting a memorial for the victims of a fire in a multi-story shopping center in the Siberian city of Kemerovo, about 3,000 kilometers (1,900 miles) east of Moscow, Russia, Tuesday, March 27, 2018. Officials say that the fire escapes were blocked and a PA system was turned off during the fire that killed over 50 people. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) Alexei Druzhinin

Russland ser på møtet mellom Nord-Koreas Kim Jong-un og Kinas Xi Jinping som et skritt i riktig retning, ifølge det russiske utenriksdepartementet. – Møtet kan styrke den positive utviklingen på Korea-halvøya, mener departementet, som også opplyser om at Russland vil fortsette å jobbe for å få tettere bånd til Kina. Formålet skal være å løsne spenningene rundt Nord-Korea.Uttalelsene fra Russland kommer som følge av Kim Jong-uns besøk i Beijing, hans første utenlandsbesøk siden han tok over makten i 2011. Flere analytikere tror et møte mellom Putin og Kim kan være nært forestående, og russiske medier spekulerer nå i om Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho planlegger et Moskva-besøk i april.Under møtet skal Kim ha erklært at han er innstilt på å forplikte seg til atomnedrustning på Koreahalvøya.