Scandinavian Star-rapport ferdigbehandlet av Stortinget

Politikk

Rapporten fra Stortingets granskingskommisjon om brannen på Scandinavian Star, er ferdig behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.Kontrollkomiteens leder Dag Terje Andersen (Ap) og saksordfører Svein Harberg (H) er klare til å fortelle om komiteens konklusjoner torsdag ettermiddag, samme dag som komiteen skal avgi sin innstilling.– Det blir en orientering torsdag ettermiddag, sier Andersen til NTB.Krass kritikkStøttegruppa etter Scandinavian Star rettet krass kritikk mot rapporten da den var tema for en høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget i november i fjor.– Hvis ikke Stortingets kontrollkomité i det minste i merknadene påpeker at de ikke har fått en leveranse i henhold til mandatet, svekker det tilliten til stortingsoppnevnte granskinger, sa talsmann for støttegruppa, Jan Harsem, til NTB etter høringen.Katastrofebrannen om bord i bilferja Scandinavian Star natt til 7. april 1990, kostet 159 mennesker livet.Også advokat Sigurd Klomsæt, som representerer Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star, var kritisk under høringen. Han uttalte at rapporten skaper feilaktige inntrykk av fakta, er full av feil og ikke verdt noen ting.Avdekket ulike synAndersens oppsummerte høringen med at den avdekket ulike syn på sentrale deler av brannen.– Jeg konstaterer at det i rapporten blir kommentert at det ikke er funnet grunnlag for hypoteser om for eksempel sabotasje i forbindelse med brannen. Men når det blir stilt så tunge spørsmål mot det, vil det være grunnlag for oppfølging i vårt videre arbeid, sa han.

scandinavian star
Nyheter
Politikk