KjøpLogg inn

Solberg advarer mot frihavner for korrupsjon

Det er penger nok i verden til å nå FNs bærekraftmål, fastslår statsminister Erna Solberg. Problemet er bare at for mye av pengene forsvinner. 

Publisert 27. mars 2018 kl. 11.56
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 11.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord

Solberg var tirsdag i Paris for å delta på et internasjonalt forum mot korrupsjon i regi av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).I sitt innlegg på forumet tok statsministeren opp de store problemene med penger som gjemmes vekk.– Det fins fortsatt frihavner for de korrupte. Dette bekymrer meg dypt, sa hun.Ifølge Solberg er kamp mot korrupsjon avgjørende for at verden skal nå FNs bærekraftmål innen 2030.– Det er penger nok i verden til å nå 2030-målene. Vi må bare sikre at de ikke gjemmes vekk av mennesker som stjeler fra sitt eget land, sa hun.Solberg forsikret også om at Norge vil bistå i innsatsen, blant annet ved å lære andre land om hvordan Norge har forvaltet oljeressursene og fiskeriet.– Norge er i ferd med å trappe opp sin tekniske bistand i saker der vi har spesiell kompetanse, sa hun. (©NTB)