Solberg var tirsdag i Paris for å delta på et internasjonalt forum mot korrupsjon i regi av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).I sitt innlegg på forumet tok statsministeren opp de store problemene med penger som gjemmes vekk.– Det fins fortsatt frihavner for de korrupte. Dette bekymrer meg dypt, sa hun.Ifølge Solberg er kamp mot korrupsjon avgjørende for at verden skal nå FNs bærekraftmål innen 2030.– Det er penger nok i verden til å nå 2030-målene. Vi må bare sikre at de ikke gjemmes vekk av mennesker som stjeler fra sitt eget land, sa hun.Solberg forsikret også om at Norge vil bistå i innsatsen, blant annet ved å lære andre land om hvordan Norge har forvaltet oljeressursene og fiskeriet.– Norge er i ferd med å trappe opp sin tekniske bistand i saker der vi har spesiell kompetanse, sa hun. (©NTB)