Spanjoler til kamp for høyere pensjon

A man holding a placard reading in Spanish: "Rajoy thief, you stole my pension" walks in the rain during a protest by pensioners in Madrid, Saturday, March 17, 2018. Tens of thousands of elderly Spaniards rallied across the country Saturday to demand an increase in public pension payouts. (AP Photo/Francisco Seco) Francisco Seco

Tusenvis av eldre spanjoler protesterte lørdag mot at pensjonene nærmest står stille mens prisene stiger.

Fagbevegelsen og en rekke pensjonistforeninger hadde på forhånd oppfordret til demonstrasjoner i over 100 byer over hele landet.Mange pensjonister klager over at utbetalingene fra den offentlige pensjonen kun økte med 0,25 prosent i fjor, og ikke i takt med inflasjonen.Til tross for regn og surt vær møtte tusenvis av eldre spanjoler fram i Madrid under banneret «Beskytt pensjonene i grunnloven».Eksperter mener pensjonssystemet i Spania er lite bærekraftig ettersom befolkningen blir eldre og færre aktive arbeidstakere sørger for innbetalinger til folketrygden.Ifølge regjeringen ble det i fjor betalt ut 139 milliarder euro i offentlige pensjoner. Det utgjorde 29 prosent av statens utgifter.(©NTB)


Les også