I sin tale til partiets landsstyremøte tirsdag tok han på nytt et kraftig oppgjør med justisminister Sylvi Listhaug (Frp).Støre minnet om at hatet rammet Ap og AUF, men at Norge i tiden etter 22.-juliterroren sto sammen om å ta vare på dem som ble rammet, og om å bekjempe terrorhandlinger og hatet som «drapene på våre ungdommer sprang ut av».– I dag har vi en regjering som rokker ved dette, sa Støre, og kom med en bredside mot regjeringen:– En justisminister som bevisst, kalkulert, nører oppunder akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli. En kunnskapsminister som tror 22. juli for oss er et spill – et kort – eller et hvilket som helst «argument». Og en statsminister som – igjen – med et skuldertrekk viser sin feighet og lar høyrepopulistene i egne rekker holde på, sa Støre.– Det har de siste dagene ført til at ofre fra Utøya, pårørende, venner og mange flere har reist seg i protest. Dit har altså samboerskapet med Fremskrittspartiet tatt partiet Høyre. Til uanstendighetens utmark. På en helg ble noe i norsk politikk endret, sa han, til langvarig applaus fra landsmøtedelegatene.