Storbritannia vil utvise russiske diplomater som svar på angrepet med nervegift

Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street to attend the weekly Prime Minister's Questions session, in parliament in London, Wednesday, March 14, 2018. The Kremlin says Russia rejects the deadline that Britain gave it to explain any involvement in the poisoning of an ex-Russian spy. (AP Photo/Frank Augstein) Frank Augstein
Politikk

Regjeringen i Storbritannia kommer til å utvise russiske diplomater som en reaksjon på giftangrepet i Salisbury, opplyser kilder til Sky News.Kanalen melder at statsminister Theresa May sitter i møte med ledende sikkerhetssjefer for å drøfte omfanget av den britiske reaksjonen.Samtidig ber den britiske regjering om et hastemøte i Sikkerhetsrådet om saken. Det skal holdes klokken 20 onsdag norsk tid.Russiske myndigheter avviser imidlertid beskyldningene om at Russland står bak angrepet med nervegift i Salisbury i Storbritannia.På en pressekonferanse i Moskva onsdag betegnet Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov påstanden som grunnløs. Han sa at den russiske regjering ikke vil forholde seg til fristen som den britiske regjering hadde satt for å få en redegjørelse om angrepet fra russisk side.Fristen gikk ut natt til onsdag. Statsminister Theresa May sa tirsdag at det «høyst sannsynlig» er Russland som står bak angrepet med nervegift mot den tidligere spionen Sergej Skripal og hans datter Julie. May la ikke fram noen dokumentasjon.– Vi forholder oss ikke til beskyldninger uten bevis eller verbale ultimatum. Vi håper at fornuften snart får råde, sa Peskov.Se også: Fyrer av bredside mot PutinRådspresidenten i EU, polske Donald Tusk, sluttet seg onsdag til dem som peker mot Russland. Han fant det også «mest sannsynlig» at det er russiske myndigheter som står bak forgiftningen av Skripal og hans datter. Men heller ikke Tusk kunne vise til noe som lignet bevis i saken.– Jeg uttrykker min fulle støtte til statsminister Theresa May, som er stilt overfor et brutalt angrep, som mest sannsynlig er inspirert av Moskva, skriver Tusk i en twittermelding underveis til Helsingfors.Tusk opplyser videre at han ville legge saken fram for EUs stats- og regjeringssjefer som møtes i Brussel til uken.

theresa may
Nyheter
Politikk