<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV vil bygge bred allianse

SV-leder Audun Lysbakken sier partiet har en kortsiktig plan om å bygge en så bred politisk allianse som mulig. – Vi står midt oppi et historisk veivalg.

    Publisert 10. mars 2018 kl. 07.43
    Oppdatert 10. mars 2018 klokken 07.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord

    – Vår stortingsgruppe har fått beskjed om å bygge gode samarbeidsforhold til alle de andre opposisjonspartiene og så ofte vi kan bidra til å danne flertall mot regjeringen, sier partilederen i et intervju med Klassekampen.– I dag er det et prosjekt for å få gjennomslag for viktige enkeltsaker. Så er det opp til de partiene som har til gode å gjøre sine retningsvalg, å gjøre det, sier Lysbakken. Han understreker at det gjelder både Arbeiderpartiet og KrF.Et KrF uten en samarbeidsavtale med regjeringen gjør det mulig å danne nye flertall mot regjeringen, poengterer SV-lederen. Partiets langsiktige plan er «å legge grunnlag for en virkelig politisk kursendring i Norge».Vi må insistere på det som er riktig, nemlig at hovedkonflikten i samfunnet er sosial, fortsetter han.– Den handler om klasse, om fordeling, velferd og arbeidsliv. Å tro at du kan bekjempe høyresiden ved å gi etter på feminisme, antirasisme og verdiliberale standpunkter – det vil være en historisk feil.(©NTB)