– Vår stortingsgruppe har fått beskjed om å bygge gode samarbeidsforhold til alle de andre opposisjonspartiene og så ofte vi kan bidra til å danne flertall mot regjeringen, sier partilederen i et intervju med Klassekampen.– I dag er det et prosjekt for å få gjennomslag for viktige enkeltsaker. Så er det opp til de partiene som har til gode å gjøre sine retningsvalg, å gjøre det, sier Lysbakken. Han understreker at det gjelder både Arbeiderpartiet og KrF.Et KrF uten en samarbeidsavtale med regjeringen gjør det mulig å danne nye flertall mot regjeringen, poengterer SV-lederen. Partiets langsiktige plan er «å legge grunnlag for en virkelig politisk kursendring i Norge».Vi må insistere på det som er riktig, nemlig at hovedkonflikten i samfunnet er sosial, fortsetter han.– Den handler om klasse, om fordeling, velferd og arbeidsliv. Å tro at du kan bekjempe høyresiden ved å gi etter på feminisme, antirasisme og verdiliberale standpunkter – det vil være en historisk feil.(©NTB)