Trumps Russland-advokat trekker seg

Donald Trumps personlige advokat John Dowd trekker seg, melder amerikanske medier. Dowd representerer Trump i den pågående Russland-etterforskningen.

FILE - In this April 29, 20111, file photo, attorney John Dowd walks in New York. Dowd, President Donald Trump's lead lawyer in the Russia investigation has left the legal team, is confirming his decision in an email to The Associated Press. Dowd says he "loves the president" and wishes him well. (AP Photo/Richard Drew, File) Richard Drew
Politikk
 siterer to anonyme kilder som sier Dowd har fått nok av at presidenten stadig ignorerer hans råd.Nyhetsbyrået får beslutningen bekreftet i en epost fra Dowd selv:– Jeg er glad i presidenten og jeg ønsker ham alt vel, skriver advokaten.En annen av Trumps advokater, Jay Sekulow, bekrefter også Dowds avgang.– John Dowd er en venn og har vært et verdsatt medlem av vår advokatstab. Vi skal fortsette å representere presidenten og vårt samarbeid overfor spesialrådgiver Muellers kontor, sier Sekulow.Lenge vurdertDowd overtok som leder for Trumps advokatteam i den pågående Russland-etterforskningen i fjor sommer. Ifølge avisens kilder skal han flere ganger i løpet av de siste månedene ha vurdert å trekke seg.I de siste dagene har Trump begynt å lange ut i offentlighet mot spesialetterforsker Robert Mueller, noe som ser ut til å henge sammen med presidentens bekymring om at Russland-etterforskningen begynner å nærme seg Trump personlig, ifølge avisen. Men tidligere denne uken sa Det hvite hus' advokat Ty Cobb at Trump verken har snakket om å sparke Mueller eller vurdert å sparke ham.AdvarteRepublikanske senatorer har advart Trump mot å sparke Mueller.Dowd er den mest fremstående figuren som til nå har forlatt Trumps advokatteam. Ifølge avisen skal presidenten selv være fornøyd med at Dowd trekker seg.(©NTB)