KjøpLogg inn

Velger ny president onsdag

Publisert 26. mars 2018 kl. 07.32
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 07.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
Franck Robichon

Myanmar skal velge sin nye president på onsdag, en uke etter at Htin Kyaw trakk seg etter snaut to år som president. Det melder landets nasjonalforsamling mandag.«Myanmars president Htin Kyaw trakk seg 21. mars 2018», heter det i en uttalelse fra presidentkontorets offisielle Facebook-side onsdag forrige uke.I fjor ble det spredt falske rykter om presidentens avgang på sosiale medier, skriver nyhetsbyrået TT. I lokale medier har det vært spekulasjoner de siste månedene om at 71 år gamle Kyaws helse er dårlig.Aung San Suu Kyi overtok som de facto statsminister i Myanmar etter at Nasjonalligaen for demokrati (NLD) vant valget i 2015. Hun utpekte sin tidligere sjåfør og venn Kyaw til president i mars 2016.