Grande gjenvalgt med trampeklapp

Venstre-leder Trine Skei Grande og nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen er enstemmig gjenvalgt. Petter Toldnæs vant kampen om en plass i sentralstyret.

– Venstre har hatt mange høvdinger. Trine Skei Grande er Venstres dronning, sa valgkomiteens leder Ketil Kjenseth i sin begrunnelse for innstillingen.Salen reiste seg til langvarig applaus da valget var klart. Grande har vært Venstres leder i åtte år og er nå kulturminister i trepartiregjeringen med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.Også første nestleder Ola Elvestuen og andre nestleder Terje Breivik ble som ventet gjenvalgt med stående applaus. Elvestuen er i dag klima- og miljøminister, mens Breivik er Venstres parlamentariske leder på Stortinget.Statssekretær i Justisdepartementet Sveinung Rotevatn fra Sogn og Fjordane, Guri Melby fra Oslo og Ida Gunning Johnsen fra Bodø i Nordland ble enstemmig valgt inn i Venstres sentralstyre.Valgkomiteen hadde innstilt tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad fra Møre og Romsdal til sentralstyret. Han ble imidlertid utfordret av Petter N. Toldnæs, som er leder i Agder Venstre, landsstyremedlem og møtende i sentralstyret som første vara.Toldnæs gikk seirende ut av valget, med 114 mot 95 stemmer.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker