Jubler over Høyre-vedtak

Høyres landsmøte sier ja til å la oljefondet investere i unotert infrastruktur for fornybar energi, med samme krav til lønnsomhet som for andre investeringer.

Vedtaket ble umiddelbart bejublet av miljøbevegelsen og Miljøpartiet De Grønne (MDG).– En slik åpning er noe av det viktigste Norge kan gjøre i klimaarbeidet, sier Zero-leder Marius Holm.– Det er på høy tid at oljefondet får investere i unotert infrastruktur, mener MDGs Rasmus Hansson.Finanspolitisk talsperson i SV, Kari Elisabeth Kaski, er også fornøyd med Høyre-vedtaket og sier dette er en sak SV og flere partier har foreslått flere ganger. Med denne beslutningen kan det dermed gå mot flertall på Stortinget, sier hun.– Det er veldig bra at Høyre har vedtatt at oljefondet skal kunne investere i unotert fornybar energi. Det gir oljefondet mulighet til å bidra til økte investeringer i fornybar energi, noe som er viktig om verden skal nå klimamålene, sier Kaski og fortsetter:– Høyre kan få gjennomslag for dette standpunktet allerede i vår når Stortinget skal behandle oljefondsmeldingen. SV kommer til å legge inn forslag om dette, slik vi har gjort tidligere år.Også Kirkens Nødhjelp kaller Høyre-landsmøtets vedtak gledelig.– Det er et stort skritt i riktig retning at Høyre endelig lytter til ekspertenes råd, og går inn for å gi oljefondet en mer bærekraftig investeringsprofil. Dette er positivt for framtidig avkastning på Norges sparepenger, men også en stor seier for klimaet og verdens fattige, sier generalsekretær Anne-Marie Helland.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også