Nå må Facebook-sjefen forklare seg i Kongressen

In this April 18, 2017 file photo, Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks at his company's annual F8 developer conference in San Jose, Calif. The leaders of a key House oversight committee say Zuckerberg will testify before their panel on April 11. (AP Photo/Noah Berger, file) Noah Berger
Politikk
Facebook-sjef Mark Zuckerberg må 11. april møte til høring i Kongressen for å forklare seg i personvernskandalen som er rullet opp. I forrige måned ble det kjent at analyseselskapet Cambridge Analytica hadde samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.En komité i Kongressen vil ha svar på hvordan dette kunne skje og opplyste onsdag at Facebook-sjefen stiller til høring 11. april.– Denne høringen blir en god mulighet til å kaste lys over personvernspørsmål knyttet til viktig data om brukerne og vil hjelpe alle amerikanere til bedre å forstå hva som skjer med private opplysninger om dem på nettet, heter det i en kunngjøring fra energi- og handelskomiteen i Representantenes hus.– Vi setter pris på at Zuckerberg er villig til å forklare seg for komiteen, heter det videre.Det britiske parlamentet og EU-parlamentet har også bedt Zuckerberg stille til høring, men har ikke fått positivt svar.