– At noen prøver å nå politikere via ulike kanaler, er greit, sa fiskeriminister Per Sandberg (Frp) da han vitnet i sivilsaken tidligere kommunikasjonssjef Frode Reppe har anlagt mot sin daværende arbeidsgiver, Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL).Før Sandberg forlot rettssalen i Sør-Trøndelag tingrett, ga han Reppe en god klem, ifølge .Reppe fikk sparken som kommunikasjonssjef etter å ha forsøkt å sende hemmelige eposter til fiskeriministerens personlige adresse, om temaer som var viktige for NSL og foreningens medlemmer. Problemet var bare at Reppe tastet feil i adressefeltet og sendte epostene til Sandbergs svenske navnebror. Svensken kontaktet Dagbladet og viste dem epostene. Dermed var skandalen ikke til å unngå.Sandberg var helt åpen på at han hadde hatt kontakt med Reppe, og at han ikke hadde noe problem med å snakke med lobbyister, snarere tvert imot. Statsråden misliker dessuten betegnelsen lobbyist.– Jeg liker ikke dette ordet og forbinder det ikke med en jobb for en næringsorganisasjon. Alle har en rett til å snakke med politikere. Jeg tenker at jobben til Reppe var å kommunisere og snakke med politikere på ulike nivåer.(©NTB)