Pompeo møtte Kim i påsken

CIA-direktør Mike Pompeo, som er USAs nominerte utenriksminister, møtte Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Nord-Korea i påsken, melder Washington Post

Secretary of State-designate Mike Pompeo listens during the Senate Foreign Relations Committee hearing on his confirmation Thursday, April 12, 2018, on Capitol Hill in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) Alex Brandon
Politikk
 siterer to anonyme kilder med kjennskap til Pompeos tur i påskehelgen.Møtet skulle legge fundamentet for det kommende toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Kim Jong-un, skriver avisen.Tirsdag oppsto det forvirring hvorvidt president Trump selv hadde vært i samtaler med Kim. Det hvite hus bekreftet senere at landene hadde vært i samtaler på høyest mulig nivå, men at det ikke hadde vært mellom Trump og Kim.– Avhengig av utfallet av ulike møter og samtaler vi har nå, skal vi møte Kim Jong-un veldig snart, sa Trump tirsdag da han tok imot Japans statsminister Shinzo Abe i Florida.– Det vil skje trolig i begynnelsen av juni eller før det, hvis alt går bra. Det er mulig at ting ikke går bra og at vi ikke kommer til å ha noe møte og at vi bare fortsetter på den samme veien vi har vært inne på til nå, la Trump til.Presidenten har tidligere uttalt at et viktig premiss for møtet må være at Nord-Korea er villig til å diskutere sitt atomvåpenprogram.