Solberg taus om Grandes "vanskelige sak"

Heller ikke statsminister Erna Solberg (H) ønsker kommentere etterspillet etter Venstre-leder Trine Skei Grandes deltakelse på en fest i Trøndelag i 2008.

– Det er helt sikkert en vanskelig sak. Men jeg har faktisk ikke tenkt å kommentere den, sa Solberg på spørsmål fra NTB søndag.– Jeg har snakket både med gutten og med Trine. Jeg har ikke tenkt å gå inn i hva jeg har snakket med dem om, eller filosofere rundt disse spørsmålene, legger hun til.Venstre-topp Abid Raja mener en «helt meningsløs sak fra ti år tilbake» nå er så belastende for partiet at Grande må forklare seg for å bli ferdig med saken.– Jeg ber Trine være så snill å benytte seg av tillatelsen gutten har gitt til å snakke ut, sa han til NRK lørdag kveld.Raja møtte imidlertid raskt motbør.– Det er helt på trynet å forlange offentlig forklaring av Trine Skei Grande. Dette er et privat anliggende mellom henne og mannen, sa Venstres gruppeleder i bystyret i Trondheim, Erling Moe, til Aftenposten.Grande og Venstre-ledelsen har forblitt taus om saken gjennom landsmøtehelgen på Gardermoen.(©NTB)