<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stortingets byggeprosjekt mangler 90 millioner kroner

Den nye stortingspresidenten ber finanskomiteen godkjenne økte fullmakter på 90 millioner kroner for å unngå at byggeprosjektet stopper opp.

    Publisert 12. apr. 2018 kl. 17.26
    Oppdatert 12. apr. 2018 klokken 17.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 124 ord

    «Nye beregninger viser at den gjeldende fullmaktsrammen kan være uttømt ved utgangen av april/begynnelsen av mai», skriver stortingspresident Tone W. Trøen (H) i et brev til finanskomiteen, ifølge Stavanger Aftenblad.Hun anbefaler at komiteen tar endelig stilling til kostnadene under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i mai/juni.Byggeprosjektet omfatter blant annet rehabilitering av nabogården til Stortinget, ny innkjøringstunnel og et nytt vare- og postmottak. Planene ble lagt fram i 2011, og byggearbeidene startet i 2014.For tre år siden var det anslått at prosjektet ville koste 1,1 milliarder kroner. Året etter ble anslaget økt til 1,8 milliarder kroner. I februar i år ble det kjent at den anslåtte sluttsummen hadde steget med ytterligere 500 millioner, til rundt 2,3 milliarder kroner.Saken førte til Olemic Thommessens avgang som stortingspresident 8. mars.(©NTB)