Investoren Berge Gerdt Larsen ble tilkjent 36,2 millioner kroner i sakskostnader etter at han ble frikjent for økonomisk utroskap og skatteunndragelse i oktober, skriver Bergens Tidende. Det er den største summen noen er tilkjent i Gulating lagmannsrett.Det beløpet har økt til 38,1 millioner kroner, ettersom staten ikke betalte ut pengene til bergenseren. Larsens advokater etterlyste utbetalingen i mars – og da ble det klart at kjennelsen fortsatt lå på kontoret til statsadvokatene i Hordaland.– Det er vår feil. Kjennelsen ble liggende her på kontoret istedenfor å bli sendt videre til politiet for effektuering. Det er bare å beklage, dette er en ren rutineglipp. Vi har ikke så mye erfaring med denne typen saker, forklarer førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen til BT om de snaut 2 millioner kronene ekstra som går fra skattebetalernes penger.– Rentene løper fort når det er så store summer. Dette er en tabbe vi gjerne skulle vært foruten, legger han til.(©NTB)