- Venstre skapt for å være i regjering

Venstre klarte i fjor å snu en inngrodd kriseforståelse til et OK valg og etter hvert regjeringsdeltakelse, fremholder partileder Trine Skei Grande.

Til helgen møtes Venstre til landsmøte på Gardermoen. Men mens partiet i fjor lå under sperregrensen og utsiktene var dystre, er situasjonen nå en helt annen.– Venstre-folk er veldig stolte over Jeløya-plattformen. Det har vært viktig for Venstre å vise at vi er et parti som er villig til å ta ansvar. Det er en europeisk trend at veldig mange partier ikke vil ta ansvar. Men Venstre er skapt for å være i regjering, sa Grande på en pressekonferanse tirsdag.Hun mener Venstre nådde målet før forhandlingene, nemlig å gjøre regjeringen grønnere, rausere og mer sosialliberal.Venstre fikk støtte fra 4,4 prosent av velgerne i valget i fjor høst og var med på å sikre fortsatt borgerlig flertall på Stortinget.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker