<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap: Lett for Helleland å løse feide om foreldrepenger

Norge er dømt til å tape når feiden om foreldrepenger tas til retten, mener Arbeiderpartiets familiepolitiske talsperson Anette Trettebergstuen.

Publisert 7. mai 2018
Oppdatert 7. mai 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord

– Denne saken har pågått en stund, uten at regjeringen har sagt hva de ser for seg av mulige løsninger dersom ordningen må endres. Jeg skulle ønske at regjeringen var mer framoverlent, sier Trettebergstuen til NTB.EØS-tilsynet ESA mener at Norge bryter likestillingsdirektivet fordi fars rett til foreldrepenger er knyttet til mors arbeidssituasjon. Regelen rammer rundt 6.000 fedre hvert år. Nå ender feiden om foreldrepenger i EFTA-domstolen.– Vi må forberede oss på at ordningen må endres. Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) må komme i gang med å se på mulige løsninger, sier Trettebergstuen.Utfordringen er kostnadene ved å gi far samme rettigheter som mor. Helleland har anslått prisen til rundt 800 millioner kroner i året. Men fra Aps ståsted er løsningen enkel og nærliggende.– Regjeringen kan ikke gjemme seg bak at dette blir for dyrt, når den samtidig holder seg med utdaterte ordninger som hindrer likestilling og dessuten er mye dyrere. Man kan avskaffe kontantstøtten, sikre likestilling og samtidig ha penger til andre tiltak som fremmer ytterligere likestilling, sier Trettebergstuen til NTB.(©NTB)