Byrådet fjerner politikernes parkeringsplasser i Oslo rådhus

Alle politikerne i byrådet i Oslo vil bli fratatt sine private parkeringsplasser i Rådhuset, har byrådet selv bestemt.

Politikk

Kun 12 av rådhusgarasjens 32 parkeringsplasser skal beholdes, ifølge Aftenposten. Byrådet ønsker i stedet å tilrettelegge for 200 sykler i garasjen.Da det rødgrønne byrådet begynte å fjerne parkeringsplasser i Oslo sentrum i fjor, krevde flere kritikere at miljøtiltaket også skulle ramme politikerne selv. Gruppelederne i Ap, SV og MDG foreslo derfor at det skulle innføres betaling for å parkere i rådhusgarasjen.Når forslaget fra byrådet nå er klart, fjernes like gjerne alle politikernes private parkeringsplasser. De gjenstående 12 plassene er blant annet tiltenkt rådhusets tre tjenestebiler. I tillegg kommer to handikapplasser, ifølge Aftenposten.På Stortinget har SV foreslått å innføre betaling i stortingsgarasjen. Dette forslaget skal behandles av presidentskapet før sommerferien.(©NTB)

byrådet i oslo
parkeringsplasser
Nyheter
Politikk