Carl I. Hagen anmelder Lan Marie Nguyen Berg

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) anmeldes av Frp-veteran Carl I. Hagen for miljøkriminalitet. 

Politikk

Hagen hevder at forurenset masse rant ut i Bestumkilen i Indre Oslofjord da massene ble mellomlagret på land under arbeidene med et nytt ro- og kajakkanlegg.– Kriteriene var helt klare. Massene skulle tas opp på en lekter og fraktes til et deponi, sier Hagen til TV 2.Gruppelederen for Frp i Oslo bystyre anmelder nå miljøbyråden som han mener er øverste ansvarlige for prosjektet der Oslo kommune ved Bymiljøetaten er byggherre.Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), mener kommunen har sitt på det tørre.– Det er veldig forurensede masser der ute som antakelig er sluppet ut over år fra båtlagringsplassen. Vi var nødt til å gjøre dette på en måte som gjorde at det ikke spredte seg i vannet. Derfor måtte vi mellomlagre massene på land. Tilsynsmyndighetene har sagt at dette har vært helt greit, sier hun til TV 2.Overfor NTB betegner Hansen anmeldelsen som «vrøvl»:– Han anmelder feil person, og det vet han godt. Dette er bare for å få oppmerksomhet. Det er mitt ansvar det arbeidet kommunen gjør for å bygge ro- og padlebane i Bestumkilen, og jeg har gitt Carl I. Hagen et grundig skriftlig svar om mudringen, sier hun.(©NTB)

Nyheter
Politikk