EU og Japan advarer USA mot konsekvenser av toll på bilindustrien

Amerikansk toll på bilimport kan påføre verdenshandelen et kraftig tilbakeslag, advarer EU og Japan i en felles uttalelse.

FILE - In this Dec. 20, 2012 photo, cars for export park at a port in Kawasaki, west of Tokyo. China and Japan both condemned Thursday, May 24, 2018 the Trump administration's decision to launch an investigation into whether tariffs are needed on imports of vehicles and automotive parts into the United States. (AP Photo/Koji Sasahara, File) Koji Sasahara
Politikk

Toll av denne typen «kan medføre svært innskrenkende påvirkning på en betydelig del av verdenshandelen», heter det i en felles uttalelse fra EUs handelskommissær Cecilia Malmström og Japans finansminister Hiroshige Seko.– Dette kan skape alvorlige uroligheter på det globale markedet og kan føre til avvikling av det multilaterale handelssystemet som er basert på Verdens handelsorganisasjons (WTO) regelverk, sier de to videre.De deler også samme kritiske synspunkt på USAs kunngjøring om toll eller kvoter på stål og aluminium.(©NTB)

toll
handelskrig
bil
eu
japan
usa
Nyheter
Politikk