EU vil forby flere produkter - Norge berøres

Politikk

EU-kommisjonen går inn for forbud mot q-tips, sugerør, bestikk og tallerkener av plast. De nye reglene skal i utgangspunktet også omfatte Norge. Forbudet er del av en større pakke med tiltak som EU nå foreslår for å redusere plastforsøplingen.EU-kommisjonen mener alle plastprodukter til engangsbruk bør forbys så lenge det fins rimelige alternativer som er lett tilgjengelige. Forbudet vil omfatte engangsprodukter som bomullspinner, bestikk, tallerkener, sugerør, rørepinner og ballongpinner.– Ikke misforstå. Disse produktene vil ikke forsvinne, de skal bare lages med andre materialer. Du kan fortsatt arrangere en piknik, drikke en cocktail og rense ørene dine akkurat som før, sa EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans da han presenterte forslaget.– Forskjellen er at du nå kan gjøre det med god samvittighet, da han.EU-kommisjonen har stemplet forslaget «EØS-relevant». Det betyr at det i utgangspunktet også skal dekke Norge.Forslaget går nå videre til behandling i EU-parlamentet og EUs ministerråd.

næringsliv
eu
Nyheter
Politikk