Kim Jong-un sender general til USA

In this May 26, 2018, photo provided on May 27, 2018, by the North Korean government, North Korean leader Kim Jong Un attends a meeting with South Korean President Moon Jae-in, at the northern side of Panmunjom in North Korea. The content of this image is as provided and cannot be independently verified. Korean language watermark on image as provided by source reads: "KCNA" which is the abbreviation for Korean Central News Agency. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)
Politikk

Den nordkoreanske generalen og partitoppen Kim Yong-chol er på vei til USA, bekrefter president Donald Trump.Generalen er kommet til Kina og reiser onsdag videre til New York, forteller kilder i diplomatiet til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.Trump bekrefter på Twitter at Kim Yong-chol er på vei til USA. Kim ser dermed ut til å bli den øverste representanten for nordkoreanske myndigheter som besøker USA siden 2000. Den gang hadde visemarskalk Jo Myong-rok samtaler med president Bill Clinton.Kim Yong-chol beskrives som den nordkoreanske lederen Kim Jong-uns høyre hånd. I tillegg til å være general er han viseformann i sentralkomiteen i det nordkoreanske regjeringspartiet.Opphevet avlysningReisen er trolig en del av det hektiske diplomatiet i forkant av det planlagte toppmøtet mellom Kim Jong-un og USAs president Donald Trump. I øyeblikket ser det ut til at møtet kan bli gjennomført i Singapore 12. juni – til tross for at Trump avlyste det for under en uke siden.Ifølge amerikanske, japanske og sørkoreanske medier har det vært møter mellom Nord-Korea og USA i flere land de siste dagene.En amerikansk delegasjon, ledet av landets tidligere ambassadør på Filippinene, Sung Kim, møtte søndag nordkoreanske utsendinger i Panmunjom på grensa mellom Nord- og Sør-Korea. En annen amerikansk delegasjon har reist til Singapore for å forberede toppmøtet.MinitoppmøteI Singapore er angivelig også Kim Chang-son – som fungerer som Kim Jong-uns stabssjef – på plass. Den japanske kringkasteren NHK har vist opptak av ham på flyplassen i byen sammen med tre livvakter.Regjeringen i Sør-Korea spiller en viktig rolle i forsøket på tilnærming mellom Nord-Korea og USA. I helgen hadde den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in et nytt, uanmeldt toppmøte med Kim Jong-un i Panmunjom.Ifølge Moons kontor er det også mulig at den sørkoreanske presidenten vil være til stede på møtet i Singapore 12. juni.

nord-korea
kim jong-un
Nyheter
Politikk