KrF har tro på budsjettenighet

KrFs forhandler Kjell Ingolf Ropstad har tro på at budsjettpartene på Stortinget – helt mot normalt – skal klare å bli enige innen fristen i år. 

Politikk

Det sa Ropstad da han kom ut fra det tredje forhandlingsmøtet med regjeringspartiene om revidert budsjett tirsdag kveld.– I dag er det tirsdag, og vi har en frist på fredag. Jeg vet ikke om vi noen gang har nådd fristen tidligere, men jeg har tro på at vi denne gang skal klare det, sa Ropstad.– Det vi har diskutert der inne er et stykke unna en enighet, men vi har konstruktive samtaler. Det begynner å nærme seg en avtale, bekrefter Ropstad.– Regjeringen har skjønt at KrF er opptatt av barnehagene og av å avvikle dødsgebyret, og de har hørt at vi har snakket om at vi ønsker flere passkontor rundt omkring i landet, og at ikke halvparten skal legges ned. Det betyr ikke dermed at vi har kvittert det ut, men jeg opplever at det er konstruktive forhandlinger, fortalte Ropstad.Partene har avtalt å møtes på nytt klokken 11.30 onsdag – i forkant av KrFs viktige gruppemøte klokken 13.Ropstad sier han håper regjeringspartiene da vil legge fram et nytt tilbud.Høyres forhandler Henrik Asheim sier de vil bestrebe seg for å legge fram noe nytt, men sier han ikke kan garantere at det blir et helt nytt tilbud.

Nyheter
Politikk