KrF stemte ja til gebyret de er imot

KrF har lenge rast mot regjeringens dødsgebyr. Men da Sps forslag om å stanse gebyret ble behandlet i Stortinget tirsdag kveld, stemte partiet nei.

Politikk

Kristelig Folkeparti har tidligere omtalt det som et «arbeidsuhell» at de gikk med på regjeringens forslag om å ilegge et gebyr på 1.130 kroner for å få utstedt skifteattest ved dødsfall – det mye omtalte «dødsgebyret» – under budsjettforhandlingene med regjeringen før jul i fjor.Da gebyret ikke var fjernet i forslag til revidert nasjonalbudsjett, uttrykte partiet både skuffelse og sinne.– Det er en avgift som rammer de svakeste og som er usosial, uttalte finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad (KrF) den gangen.Partiet lot imidlertid første mulighet til å stanse gebyret gå fra seg: Tirsdag kveld behandlet Stortinget et forslag fra Senterpartiet om å ikke innføre gebyret. De andre rødgrønne partiene støttet forslaget, mens KrF valgte å stemme nei. Dermed ble det ikke flertall for å droppe gebyret.

krf
Nyheter
Politikk