Krisemåling for Ap i Oslo

Arbeiderpartiet faller 10 prosentpoeng på VGs nyeste meningsmåling for Oslo. Om det var valg nå, ville det blitt blått flertall.

Arbeiderpartiet - Foto: Scanpix
Politikk

Ap får bare oppslutning fra 22,3 prosent av de spurte, nesten 10 prosentpoeng lavere enn ved valget i 2015 da partiet fikk 32,1 prosent. Høyre kan notere en liten framgang til 33,1 prosent, viser målingen i avisen.Ifølge Pollofpolls' oversikt tilbake til 1945 har Ap aldri hatt lavere oppslutning ved kommunevalg. Det er langt fra det beste resultatet i 1955 da partiet fikk 58 prosent.Rødt stormer fram og ville vært Oslos tredje største parti om det var valg i dag. Med 8,7 prosent ligger partiet hårfint foran SV, som får 8,4 prosent.Men trass i stor framgang for både SV (3 prosentpoeng) og Rødt (3,7 prosentpoeng) ville det ikke holdt til å beholde det rødgrønne flertallet. MDG går tilbake 1 prosentpoeng til 7,1 prosent.I tillegg til Høyres framgang på 1,3 prosentpoeng går Venstre fram 0,9 prosentpoeng til 7,8 prosent og Frp øker med 2,5 prosentpoeng i forhold til valget til 8,5 prosent.(©NTB)

Arbeiderpartiet
partimåling
Oslo
Nyheter
Politikk