Rajoy nekter å skrive ut nyvalg

Spanias statsminister Mariano Rajoy nekter å skrive ut nyvalg, til tross for mistillitsforslag og krav om nyvalg fra andre partier.

Politikk

Under et pressemøte fredag sa Rajoy at han ikke akter å skrive ut nyvalg.– Alt dette er bare tull, sa Rajoy.– Dette er skadelig for Spania og skadelig for spanjoler, og skaper bare usikkerhet, sier 63-åringen videre.Uttalelsen kommer i forbindelse med at Sosialistpartiet (PSOE) fredag fremmet mistillitsforslag mot statsministeren, etter at flere medlemmer i Rajoys konservative parti, Partido Popular, torsdag ble dømt i en korrupsjonssak. Ingen medlemmer av regjeringen er dømt, men en tidligere partisekretær er blant dem som ble dømt til fengsel.Partido Populars allierte, sentrumspartiet Ciudadanos, ba fredag Rajoy om å skrive ut nyvalg. De sa samtidig at de trekker støtten til Rajoys regjering, men at de vil motsette seg mistillitsforslaget fra sosialistpartiet.(©NTB)

Spania
Nyheter
Politikk