Sør-Korea bekrefter samtaler om mulig toppmøte

Sør-Korea bekrefter at amerikanske og nordkoreanske delegasjoner har samtaler om et eventuelt toppmøte mellom Donald Trump og Kim Jong-un.

Politikk

I en pressemelding mandag opplyste det sørkoreanske utenriksdepartementet at samtaler var i gang i grensebyen Panmunjom i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea.Også president Donald Trump har bekreftet at en gruppe amerikanske tjenestemenn søndag kom til den demilitariserte sonen for å drøfte et mulig toppmøte mellom ham og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.Trump tvitret at han mener Nord-Korea har glimrende potensial, en dag vil bli en sterk nasjon både økonomisk og finansielt, og at Kim er enig med ham.Trump går åpenbart likevel inn for et toppmøte i juni, enda han bare for få dager siden avlyste det planlagte møtet i Singapore på grunn av det han kalte Nord-Koreas sinte holdninger overfor USA. Kim har svart at han ønsker at toppmøtet skal gå sin gang.USAs delegasjon ledes ifølge Washington Post av Sung Kim, USAs tidligere ambassadør til Sør-Korea, som nå er ambassadør i Manila. Han har tidligere også vært sjefforhandler i atomforhandlinger med regimet i Pyongyang.Lørdag møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in Kim i det nordkoreanske huset i Panmunjom. Der ble de to enige om at toppmøtet bør holdes som planlagt.USAs og Nord-Koreas delegasjoner møtes i Panmunjom, som er bygd rett på grenselinjen i den demilitariserte sonen. Man kan krysse grensa bare ved å tråkke over en lav fortauskant, men det er sjelden at amerikanske tjenestemenn beveger seg mer enn et par skritt inn i Nord-Korea. Ofte foregår møter i et brakkelignende hus med et møtebord i midten som krysses av grensa inne i huset.(©NTB)

nord-korea
kim jong-un
usa
donald trump
sør-korea
Nyheter
Politikk