Spanske medier: Flertall for mistillitsforslag mot Rajoy

Det ligger an til flertall for mistillitsforslaget som er fremmet mot statsminister Mariano Rajoy i Spania, melder spanske medier.

Olivier Matthys
Politikk

Ifølge kringkastingsselskapet TVE og storavisen El Pais vil Det baskiske nasjonalistpartiet (PNV) støtte mistillitsforslaget mot den konservative statsministeren som ble fremmet av Sosialistpartiet (PSOE) fredag.Kilder i Rajoys parti, Det konservative folkepartiet (PP), bekrefter at de er orientert om PNVs beslutning, og med støtte fra de fem baskiske representantene ligger mistillitsforslaget an til å få flertall.Bakgrunnen for mistillitsforslaget er at flere PP-medlemmer nylig ble dømt i en korrupsjonssak, blant dem partisekretæren.PNV har ikke offisielt bekreftet sin beslutning, og heller ikke Rajoy har kommentert opplysningene i spanske medier.Fredag avviste Rajoy kravet fra PSOE om å skrive ut nyvalg.– Alt dette er bare tull. Det er skadelig for Spania og skadelig for spanjoler, og det skaper bare usikkerhet, sa han.(©NTB)

Spania
mariano rajoy
Nyheter
Politikk