Trump kunngjør toll på kinesisk teknologi

USA kunngjør planer om innføring av 25 prosent toll på kinesisk teknologi. Den fullstendige listen over berørte varer blir lagt fram 15. juni.

Andy Wong
Politikk

Tollen på 25 prosent omfatter produkter verdt til sammen 50 milliarder dollar og som inneholder «viktig industriell teknologi» og skal dekke varer som omfattes av «Made in China 2025"-programmet, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus tirsdag.Den fullstendige listen over hvilke importvarer fra Kina det dreier seg om, blir kunngjort 15. juni. Innføringen av avgiften vil finne sted «kort tid etterpå», heter det i uttalelsen fra Washington.President Donald Trump har gått hardt ut mot det han kaller skjev handelsbalanse mellom USA og Kina. USAs handelsunderskudd mot Kina var på 337 milliarder dollar i fjor, noe Trump hevder er bevis for at Beijing med overlegg har stått for en linje med ødeleggende handelspraksis.Det hvite hus opplyste også tirsdag at USA planlegger kunngjøring av nye restriksjoner på investeringer, samt eksportkontroll innen 30. juni, med implementering kort tid etter.Tolltariffen ble først kunngjort i mars i år. Tirsdagens uttalelser kom samtidig som Trump-administrasjonen fortsetter handelsforhandlingene med Kina. Lørdag besøker en amerikansk delegasjon, ledet av handelsminister Wilbur Ross, Beijing. Der skal han være fram til mandag.(©NTB)

donald trump
usa
kina
Nyheter
Politikk