Trump: Møtet med Kim kan fortsatt skje 12. juni

President Donald Trump sier USA snakker med Nord-Korea, og at møtet med Kim, som Trump avlyste torsdag, likevel kan finne sted 12. juni.

Jacquelyn Martin
Politikk

– Vi får se hva som skjer, det kan til og med skje den 12., sa Trump, og refererte til det nå avlyste møtet mellom han selv om Nord-Koreas leder Kim Jong-un, som etter planen skulle finne sted i Singapore 12. juni.Trump kom med sine uttalelser i forkant av avgangsseremonien ved US Naval Academy i Annapolis i Maryland, der han skal holde tale. Han understreket overfor reporterne at både USA og Nord-Korea ønsker at møtet skal skje.– Alle spiller spill, men de vil svært gjerne møtes, og vi ønsker å få det til, sa Trump.Brev til KimDen amerikanske presidenten avlyste torsdag toppmøtet med Kim Jong-un, som skulle holdes i Singapore 12. juni, i et brev adressert direkte til den nordkoreanske lederen.Her het det at det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser.

donald trump
kim jong-un
nord-korea
usa
Nyheter
Politikk