Trygve Hegnar: Raymond åpner dørene

Trygve Hegnar: Raymond åpner dørene

«Det kan se ut som om byrådsleder Raymond Johansen posisjonerer seg for en større oppgave. Rund og blid som han er», tror Trygve Hegnar.

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen onsdag 16. mai 2018:Foran stortingsvalget i fjor stengte Ap-leder Jonas Gahr Støre døren for et regjeringssamarbeid med Miljøpartiet De Grønne (MDG) og partiet Rødt. «Av respekt for forskjellene i politikken.»Hvor taktisk lurt det var (Ap tapte valget), kan diskuteres, men samtidig som det kommer meningsmålinger som viser at nesten halvparten av velgerne ikke vil ha Gahr Støre som statsminister, er byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen (Ap), på full frierjakt hos nettopp MDG og Rødt.MDG vil se mot venstre frem til neste stortingsvalg, ifølge de to talspersonene Arild Hermstad (ny) og Une Aina Bastholm (gammel), og invitasjonen blir tatt imot med åpne armer av Raymond Johansen.Det viktigste er å forhindre at FrP, Høyre og Venstre fortsetter å styre landet, sier Johansen, og «da tror jeg ikke Arbeiderpartiet skal unne seg den luksus å peke ut noen de absolutt ikke vil samarbeide med.»Det kaller vi realpolitikk, og selv om det er langt frem, kan det se ut som byrådsleder Raymond Johansen posisjonerer seg for en større oppgave. Rund og blid som han er.Og på MDGs landsmøte ble han møtt med «jubel og stående applaus» (NTB).Samtidig kom en meningsmåling for Oslo som viser at Rødt hopper fra en oppslutning på 5 prosent i 2015 til 9,3 prosent nå, og hvor Ap i samme periode har falt fra 32 prosent til 25 prosent.Ap regjerer i dag sammen med MDG i Oslo, med Rødt som støtteparti, og trenger Rødt for å få flertall.MDG har fra valget i 2015 falt fra 8,1 til 6,3 prosent, så kommunevalgkampen til neste år blir usedvanlig spennende. Ap og Raymond Johansen trenger både Rødt og MDG i Oslo også.«Det er jo et fantastisk bra tall for Rødt», sier Bjørnar Moxnes, mens Johansen oppsummerer med at «jeg er fornøyd med at det er et rødt flertall.»Om Rødt etter fremgangen skal med i byrådet i Oslo henger i luften, men byrådsleder Raymond Johansen åpner døren med dette: «Det å utelukke noe som helst, når 10 prosent av velgerne sier de vil stemme Rødt... Hvis det er tilfellet etter et valg, så må vi vise respekt for det velgerne har sagt. Jeg synes det å begynne å utelukke, er å være høy og mørk og lite respektfull overfor velgerne. Det vil jeg ikke.»I Oslo kan det bli et skifte etter valget i 2019, selv med sterk fremgang for Rødt, og i neste stortingsvalg kan også Rødt komme på vippen.I døren står en smilende Raymond Johansen, og han utelukker ikke noe.Selv kan han gå helt til topps.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også