USA innfører sanksjoner mot flere Iranske grupper

Det amerikanske finansdepartementet har satt flere statlige iranske organisasjoner på en sanksjonsliste og anklager dem for brudd på menneskerettighetene. 

Final preparations are made at the U.S. Capitol on the morning of the inauguration of Barack Obama as the 44th President of the United States at his inauguration ceremony in Washington, January 20, 2009. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES) / SCANPIX JASON REED
Politikk

Det er amerikanernes nyeste forsøk på legge press på det iranske regimet. På listen står blant annet Hizbollah-bevegelsen og tre av dets ledere. Målet er å utestenge dem fra det globale og kommersielle markedet.– Hizbollah er en organisasjon som støttes av det iranske regimet og som trakasserer og angriper det iranske folket, heter det i en uttalelse fra finansdepartementet. Departementet viste blant annet til et syreangrep på kvinner som var upassende kledd i Isfahan, og andre voldelige angrep mot studenter som deltok i demonstrasjoner.Ellers på listen har USA ført opp fengselet Teherans Evin, som huser politiske fanger, og to iranske embetsmenn som blant annet har vært involvert i blokkeringen av meldingstjenesten WhatsApp og Hanista Programing Group. Sistnevnte utvikler ifølge finansdepartementet alternativer til meldingstjenesten, som muliggjør overvåking av innbyggerne som bruker dem.(©NTB)

usa
sanksjoner
iran
Nyheter
Politikk