USA og Kina enige om handel

Enigheten ble kunngjort – i en tid det er høy spenning mellom de to største økonomiene i verden. 

Andy Wong

USA og Kina er enige om en avtale som skal redusere det amerikanske handelsunderskuddet med Kina. Det skal skje ved at Kina kjøper mer av USA.President Donald Trump har beskrevet handelsunderskuddet som en fare for amerikansk sikkerhet og har truet med å pålegge milliarder i toll på kinesisk import.«Det er enighet om effektive tiltak for i hovedsak å redusere USAs handelsunderskudd med Kina», heter det i kunngjøringen.«For å møte kinesiske forbrukeres økende behov og behovet for økonomisk utvikling av høy kvalitet, vil Kina øke kjøp av USAs varer og tjenester betydelig», het det videre.Den økte kinesiske handelen skal særlig omfatte landbruksprodukter og energi. Ut over det er få detaljer kjent.USAs handelsunderskudd med Kina var på 375,2 milliarder dollar med Kina, skriver nyhetsbyrået AFP. Ifølge byrået har USA krevd at underskuddet skal reduseres med minst 200 milliarder dollar innen 2020.I kunngjøringen heter det at noen detaljer vil bli utarbeidet i videre samtaler i Beijing. Det ble ikke oppgitt noen tallfestede mål.(©NTB)Se også: Har Kina tilbudt USA 200 mrd dollar?