USAs utenriksminister i møte med nordkoreansk general

USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte onsdag kveld Kim Jong-uns høyre hånd i New York. 

FILE - In this Jan. 12, 2017 file photo, CIA Director-designate Rep. Michael Pompeo, R-Kan. testifies on Capitol Hill in Washington. The Senate is on track to confirm Pompeo to run the CIA and is expected to vote on his nomination Monday, Jan. 23, 2017, evening. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File) Manuel Balce Ceneta
Politikk

Pompeo ankom en leiligheten på Manhattan sammen med lederen for CIAs Korea-avdeling, Andrew Kim, onsdag kveld. Kort tid senere ankom den nordkoreanske generalen og partitoppen Kim Yong-chol. Firestjernersgeneralen er den mest høytstående nordkoreaneren som har besøkt USA siden 2000.Etter møtet, som varte i om lag halvannen time, sa Pompeo at det hadde vært «storartet» og at de nøt en «amerikansk biff».– Bra jobbmiddag med Kim Yong-chol i New York i kveld. Biff, mais og ost sto på menyen, tvitret Pompeo senere på kvelden.Det er planlagt to møter til i løpet av torsdag.Ingen av partene snakket med pressen før middagen, men Pompeo skrev en melding på Twitter:– Ser fram til å møte Kim Yong-chol i New York for å diskutere det potensielle møtet mellom Trump og Kim. Vi er forpliktet til en fullstendig, etterprøvbar og endelig atomnedrustning på Koreahalvøya.Det er fortsatt uklart om møtet mellom USAs president og Nord-Koreas leder vil finne sted i Singapore 12. juni, men ifølge Det hvite hus «forventes» det at møtet går som planlagt.– Vi forbereder oss og forventer at det finner sted 12. juni, sa Trumps talskvinne Sarah Sanders onsdag.Det er det tredje møtet mellom utenriksministeren og generalen, og etter at de møttes i Nord-Korea skrøt amerikaneren av nordkoreanerens rolle i arbeidet med å legge til rette for toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Kim.(©NTB)

nord-korea
mike pompeo
Nyheter
Politikk