- Viktig med medlemskap i Eurosonen

Den tidligere IMF-sjefen fremhever viktigheten av å bli i eurosonen.

Economist Carlo Cottarelli is surrounded by reporters as he arrives at Rome's Termini train station, Monday, May 28, 2018. Italy's president Sergio Mattarella invited Cottarelli to the presidential palace on Monday amid speculation he would ask the former International Monetary Fund official to form a technical government following the collapse of what would have been Western Europe's first populist government. (Angelo Carconi/ANSA via AP) Angelo Carconi
Politikk

Tidligere IMF-sjef Carlo Cottarelli har fått i oppdrag av Italias president å danne en ny overgangsregjering i Italia. Mandag understrekte han viktigheten av dialog med Europa og å bli i eurosonen, skriver Bloomberg News.- Presidenten har bedt meg om å legge frem et program for parlamentet som kan ta oss til nyvalg, sier han.Det kan bli avholdt nytt valg «etter august» hvis den nye regjeringen ikke vinner mistillitsvalg. Hvis de derimot får tillit, kan de ifølge Bloomebrg vedta et budsjett i høst og kreve nytt valg tidlig i 2019.- En dialog med Europa for å forsvare våre interesser er avgjørende, og vi kan gjøre dette bedre enn før, sier Cottarelli, ifølge nettstedet.Han sier videre at den italienske økonomien fortsatt vokser og at offentlige finanser er under kontroll, og at den nye regjeringen vil sikre streng finansiell kontroll.

italia
carlo cottarelli
valg
nyvalg
sergio mattarella
Nyheter
Politikk