Argentina og IMF enige om lån på 400 milliarder kroner

Det internasjonale pengefondet (IMF) og Argentina er enige om et lån på mer enn 400 milliarder kroner for å styrke den argentinske økonomien.

Politikk

Lånesummen, 50 milliarder amerikanske dollar, vil formelt godkjennes av IMFs hovedstyre i løpet av de neste dagene, opplyser Argentinas finansminister Nicolas Dujovne torsdag.President Mauricio Macri kunngjorde i mai at Argentina kom til å be om et lån fra IMF som følge av landets pressede økonomiske situasjon.– Vi har gått til IMF for å unngå en krise, sier Dujovne, som opplyser at 15 milliarder dollar, drøyt 120 milliarder kroner, vil bli utbetalt med en gang.I slutten av mars sank den argentinske pesoen med nesten 20 prosent, mens landets sentralbank tapte omkring 80 milliarder kroner. Macris sentrum-høyre-regjering lovet ved valget å få styr på inflasjonen i landet, noe de så langt ikke har lyktes med.Låneavtalen er blitt møtt med motstand i Argentina, der mange gir IMF skylden for den økonomiske krisen landet gjennomgikk i 2001. Macri hevder likevel avtalen er helt nødvendig for å unngå en ny økonomisk krise.(©NTB)

argentina
imf
kriselån
Nyheter
Politikk