I dag har FNB plass i bystyret i Stavanger. Nå håper de å utfordre Fremskrittspartiet nasjonalt.– Vi har sett at det har vokst fram en motstand mot bompenger i andre deler av landet også. Derfor ønsker vi å hjelpe andre som er interessert til å stille lister, forteller partileder Frode Myrhol i FNB til NRK.Mandag leverte partiet 5.500 underskrifter til Partiregisteret i Brønnøysund. Målet er i første omgang å etablere seg i Oslo, Bergen, Tønsberg, Kristiansand, Trondheim, Drammen og Tromsø.– Jeg tror vi kan hente en god del velgere som er misfornøyde med den bompengepolitikken Frp har bedrevet siden de kom i regjering, sier Myrhol.Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har liten tro på FNB som et nasjonalt parti.– De har oppnådd fryktelig lite. I regjering har derimot Frp oppnådd veldig mye, selv om vi ikke har vunnet alle slag, sier han. Men statsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Svein Erik Tuastad, mener FNB kan utnytte et politisk rom i politikken.– Bompengepartiet kan si at de på en mye sterkere måte enn Frp faktisk kjemper knallhardt mot bompenger. Jeg har tro på at de kan vokse.(©NTB)