Canada klager USAs ståltoll inn for WTO

Canada gjør som EU og åpner tvistesak mot USA i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Ståltollen er ulovlig, fastslår Canadas utenriksminister.

Andrew Harnik
Politikk

USAs naboland varslet allerede torsdag at de vil gjengjelde USAs høye stål- og aluminiumtoll ved å innføre tollsatser på amerikanske varer til en verdi av over 100 milliarder kroner årlig.Det er like mye som de nye amerikanske tollsatsene som innføres fredag, vil koste Canada, ifølge utenriksminister Chrystia Freeland.Fredag åpnet EU tvistesak mot USA i WTO, med henvisning til at USA hevder tollsatsene er innført for å beskytte landets nasjonale sikkerhet. Rent formelt innebærer det at EU og USA først har 60 dager på seg til å komme til enighet. Hvis det mislykkes, kan Brussel be WTO om å fatte en beslutning.EU har også varslet straffetoll på en rekke amerikanske varer, tollsatser som kan komme til å tre i kraft fra 20. juni.(©NTB)

canada
chrystia freeland
toll
donald trump
usa
ståltoll
Nyheter
Politikk