Carl I. Hagen: – Jeg er veldig skuffet

Landsmøtet ga stortingsgruppa til Frp i oppdrag å jobbe for en reversering av sukkeravgiften. Men i revidert nasjonalbudsjett blir det ikke gjort endringer.

Politikk

– Jeg er veldig skuffet. Det er usedvanlig leit at vedtaket ikke blir fulgt opp, sier Frp-nestor og mangeårig partileder Carl I. Hagen til NTB.– Fremskrittspartiet har i alle år kjempet mot avgiftsøkninger, for avgifter tar ikke hensyn til den enkeltes betalingsevne. Vår forhistorie er veldig klar på dette punktet, så dette synes jeg er trist, fortsetter han.Hagen er krystallklar på at Frps stortingsgruppe nå må sørge for å få den økte sukkeravgiften reversert i statsbudsjettet for neste år.– Beskjeden fra landsmøtet var klar. Hvis dette ikke følges opp, regner jeg med nye runder på landsmøtet til neste år, sier han.FpU reagererRegjeringspartiene og KrF går ikke tilbake på den kraftige økningen i sukkeravgiften i avtalen om revidert nasjonalbudsjett. Det får også Fremskrittspartiets Ungdom til å reagere.– Løsningen i revidert er ikke god nok på sikt. Det er bare en start for deler av bransjen, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud til NTB.Det eneste budsjettavtalen åpner for er at sukkerfri drikke kan bli billigere. Men først skal regjeringen utrede om det lar seg gjøre å differensiere avgiften etter sukkerinnhold, slik tilfellet er i Storbritannia, Irland og Finland.– Problemet er at det er flere deler av næringsmiddelbransjen som sliter med økende grensehandel og netthandel, sier Svendsrud.

carl i. hagen
sukkeravgift
Nyheter
Politikk