EU begrenser prisene på telefonbruk mellom land

Politikk

EU har besluttet å innføre et tak på prisene for telefonsamtaler og tekstmeldinger mellom land.Etter langvarige samtaler mellom EU-kommisjonen, EU-parlamentet og det bulgarske formannskapet ble det enighet om det nye regelverket onsdag. Endringen må også godkjennes av regjeringene i medlemslandene.Når regelverket trer i kraft, vil ringing mellom EU-land maks koste 19 eurocent per minutt, uansett om du bruker mobil eller fasttelefon. Pristaket tilsvarer 1 krone og 80 øre. En tekstmelding skal ikke koste mer enn 6 eurocent.Nye EU-regler om telekommunikasjon blir vanligvis innført også i Norge som følge av EØS-avtalen. Regelendringen som fjernet de ekstra kostnadene for mobilbruk i et annet europeisk land, ble innført både i EU og Norge i fjor.

mobilbruk
Nyheter
Politikk