EU ber om unntak fra USAs Iran-sanksjoner

Evan Vucci
Politikk

Frankrike, Storbritannia, Tyskland og EU har formelt bedt USA om at deres selskaper må få unntak fra de nye amerikanske Iran-sanksjonene.Så langt er det lite som tyder på at USA vil gå med på noe slikt. Men de europeiske landene valgte onsdag å sende en offisiell forespørsel til den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin og utenriksminister Mike Pompeo.– Som allierte forventer vi at USA unnlater å iverksette tiltak som skader Europas sikkerhetsinteresser, heter det i brevet.En rekke europeiske selskaper har investert i Iran etter at sanksjonene mot landet ble opphevet som følge av den internasjonale avtalen om landets atomprogram.President Donald Trump har valgt å trekke USA fra avtalen og gjeninnføre sanksjoner mot Iran, noe som kan ramme europeiske selskaper hardt.

donald trump
toll
Nyheter
Politikk